Διεύθυνση
Βασιλίσσης Σοφίας 21, Άργος
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 9:00-21:00
Σαβ:10:00-13:00
θεραπευτικές ασκήσεις

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Θεραπευτική άσκηση είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος ασκήσεων για τη βελτίωση της κίνησης και της λειτουργικότητας των ατόμων με μυοσκελετικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως επίσης και για πρόληψη των προβλημάτων αυτών. Στοχεύει στην ευεξία των ατόμων, τον περιορισμό συμπτωμάτων (πόνος, μη φυσιολογικό εύρος κίνησης, κ.τ.λ.) και την βελτίωση της στάσης του σώματος, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένες ασκήσεις. Αποτελεί βασικό εργαλείο για επαγγελματίες υγείας και φυσικοθεραπευτές, βοηθώντας μακροπρόθεσμα τον ασθενή και αυξάνοντας την φυσική δραστηριότητά του, χωρίς φάρμακα και επεμβατικές πράξεις.

Πολλοί τραυματισμοί προέρχονται από:
● απώλεια ισορροπίας
● μειωμένη δύναμη μυών
● ελλιπή ευλυγισία
● κακή στάση σώματος
● μειωμένη αντοχή
● κακή τεχνική (π.χ σε αθλητές).

Η θεραπευτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει όλους τους παραπάνω παράγοντες και συμπληρωματικά:
● διευκολύνει την βάδιση
● απελευθερώνει την περιτονία
● σταθεροποιεί τις αρθρώσεις,
● βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αναπνευστική ικανότητα
● προάγει την μυική συνεργασία.
Είναι αυτό που θα τον οδηγήσει στο να ξαναγίνει λειτουργικός ώστε να απολαμβάνει τις καθημερινές του δραστηριότητες, εργασιακές και κοινωνικές.

Οι θεραπευτικές ασκήσεις δεν πρέπει να εκτελούνται χωρίς επίβλεψη και σαφείς οδηγίες από εξειδικευμένο άτομο, γιατί μπορεί να προκληθούν προβλήματα και τραυματισμοί. Είναι πολύ σημαντικό να καθορίζονται στόχοι και να προσαρμόζονται ασκήσεις, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε ασθενή (π.χ τον σωματότυπο του ατόμου και την υπάρχουσα μυική ισχύ και αντοχή). Οι ασκήσεις μπορούν να αναβαθμίζονται αλλάζοντας την θέση του σώματος, την ταχύτητα, το βάρος και την φορά της κίνησης. Ένας φυσικοθεραπευτής έχει στην διάθεσή του σωστό εξοπλισμό, καλή γνώση ανατομίας και εργοφυσιολογίας καθώς και μεθόδους εκγύμνασης όπως clinical pilates. Η μέθοδος clinical pilates είναι μια μορφή φυσικής άσκησης με πολλαπλά οφέλη στην δυναμη, την σταθερότητα και την ευλυγισία του σώματος που χρησιμοποιεί συνδυαστικές ασκήσεις διαβαθμισμένης έντασης και ρυθμού.

Στο Physioargos τα προγράμματα των ασκήσεων είναι εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, την ηλικία και την πάθηση του καθενός. Διαθέτουμε καταρτισμένο προσωπικο στην θεραπευτική άσκηση και σύγχρονο γυμναστήριο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εξασφαλίζοντας σύντομο χρόνο αποθεραπείας και επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών μας. Οι φορτίσεις γίνονται σταδιακά και ελεγχόμενα ανάλογα με το σταδιο της αποκαταστασης στο οποίο βρίσκεται ο ασκούμενος, κρατώντας καθημερινά αρχείο της προόδου και της εξέλιξης που σημειώνεται. Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν διατάσεις, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με λάστιχα, ασκήσεις ισορροπίας, αναπνευστικές ασκήσεις, ασκήσεις με μπάλα, εργοθεραπευτικές ασκήσεις, κ.α. που είναι κατάλληλες για την αποθεραπεία των ασθενών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο μας ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2751022411.