Διεύθυνση
Βασιλίσσης Σοφίας 21, Άργος
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 9:00-21:00
Σαβ:10:00-13:00
οστικό οίδημα

Οστικό Οίδημα

Έχει περάσει ένας μήνας από τον Μαραθώνιο της Αθήνας και αρκετοί δρομείς υποφέρουν από πόνους των κάτω άκρων λόγω της καταπόνησης, παρά την ξεκούραση και την πιθανή φαρμακευτική αγωγή.

Από επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων, έχει διαπιστωθεί η μεγάλη συχνότητα των οστικών οιδημάτων και καταγμάτων κόπωσης των κάτω άκρων.

Τι είναι το οστικό οίδημα;

Το οστικό οίδημα είναι το αποτέλεσμα τραυματισμού του οστού. Η βλάβη αφορά τη σπογγώδη ουσία και συγκεκριμένα τη ρήξη μερικών μόνο οστικών δοκίδων από τις πολλές που συνθέτουν το κόκαλο. Προκαλείται λόγω της επαναλαμβανόμενης καταπόνησης και υπερφόρτισης μίας συγκεκριμένης περιοχής του σώματος (σύνδρομο υπέρχρησης), με αποτέλεσμα να ραγίζει μέρος των δοκίδων που στηρίζουν το σπογγώδες υλικό του οστού.

Αν η βία είναι ισχυρότερη και η ρήξη αφορά το σύνολο των δοκίδων τότε έχουμε κάταγμα. Θα μπορούσε λοιπόν το οστικό οίδημα να χαρακτηριστεί ως προστάδιο ενός κατάγματος.

Η συχνότητα εμφάνισης των οστικών οιδημάτων είναι αρκετά μεγάλη, όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εύκολη η διάγνωση, είτε γιατί μετά τον τραυματισμό ο ασθενής μπορεί έστω και με λίγο πόνο να χρησιμοποιεί το τραυματισμένο μέλος, είτε γιατί χρειάζονται ακριβείς διαγνωστικές μέθοδοι.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός οστικού οιδήματος περιλαμβάνουν:

  • Ακαμψία
  • Πρήξιμο της άρθρωσης
  • Ευαισθησία και πόνο που διαρκεί περισσότερο από έναν συνηθισμένο μώλωπα
  • Πρόβλημα με τη χρήση τραυματισμένης άρθρωσης

Πώς βοηθάει η θεραπεία Tecar;

Η θεραπεία Tecar επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία μεταφέρει βιοσυμβατή ενέργεια -χωρίς ακτινοβολία- προκειμένου να μειώσει τη φλεγμονή και να προκαλέσει άμεση ανακούφιση στον πόνο.

Η θεραπεία έχει εφαρμοστεί και υποστηριχθεί από χιλιάδες ασθενείς, αλλά και πολλούς κορυφαίους αθλητές, αφού οι θεραπευτικές της ιδιότητες επιφέρουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρη στα ρεύματα μετακίνησης που βρίσκονται στους ιστούς με τη μορφή ιόντων. Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλξης και της αποστροφής ηλεκτρικών φορτίων (485.000 φορές/ δευτερόλεπτο).

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μεταφέρεται στον ιστό η ενέργεια που εφαρμόζεται στο πεδίο, ενώ στο εσωτερικό προκαλούνται φυσικές ροές από ηλεκτρικά φορτία και παραγωγή μοριακών δονήσεων. Κατά συνέπεια τα κύτταρα αυξάνουν το ενεργειακό δυναμικό τους, ενω παράλληλα ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς αναγέννησης και επούλωσης ακόμα και στους βαθύτερους ιστούς.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Tecar στο οστικό οίδημα:

 • Άμεση αναλγησία και μείωση της φλεγμονής από την πρώτη θεραπεία
 • Ταχεία αποκατάσταση σε λιγότερες συνεδρίες
 • Εντελώς ανώδυνη θεραπεία
 • Δεν εκπέμπει καμία ακτινοβολία και δεν έχει καμία παρενέργεια
 • Έχει εν τω βάθει επιλεκτική και στοχευμένη δράση
 • Μπορεί και να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες