Διεύθυνση
Βασιλίσσης Σοφίας 21, Άργος
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 9:00-21:00
Σαβ:10:00-13:00

Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη φυσική αποκατάσταση της υγείας. Αξιολογεί, υποστηρίζει και αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος. Προάγει όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία.

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας, η οποία χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές παρέμβασης σε συνδυασμό με σύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου να ενεργοποιήσει φυσικά τη θεραπεία του σώματος.

 

 

 

Πώς μπορεί να με βοηθήσει η φυσικοθεραπεία;

Η φυσιοθεραπεία είναι δυνατόν να βοηθήσει ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής ανθρώπων με νευρολογικές παθήσεις, να επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση αθλητών, αλλά και να λειτουργήσει ως συντηρητική - προληπτική θεραπεία.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η φυσικοθεραπεία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και τρόπου ζωής. Είναι απαραίτητη στην καθημερινότητα και σεε καταστάσεις όπως οι ακόλουθες:

 • Πρόληψη αθλητικών τραυματισμών
 • Αποκατάσταση μετά από ορθοπαιδικές επεμβάσεις
 • Πρόληψη μετεγχειρητικών επιπλοκών σε επεμβάσεις καρδιάς, νευρολογικές κ.α.
 • Πρόληψη ή/και αποκατάσταση μυϊκών σπασμών
 • Διόρθωση της στάσης του σώματος για την αποφυγή πόνου, βελτίωση της κίνησης και καλύτερη εργασιακή απόδοση
 • Διατήρηση της ανεξαρτησίας του ασθενούς σε περιπτώσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσο του Parkinson, Alzheimer κ.α.

Τι περιλαμβάνει η φυσικοθεραπεία;

Η φυσικοθεραπεία περιλαμβάνει τις εξής τεχνικές και μεθόδους:

 • Κινησιοθεραπεία: είναι μέθοδος που συνίσταται στην εφαρμογή κινήσεων οι οποίες με την θεραπευτική τους αξία θεωρούνται απαραίτητες για τη αντιμετώπιση παθολογικών, χειρουργικών και άλλων καταστάσεων.
 • Μάλαξη: εφαρμόζεται σε όλο το σώμα με σκοπό τη χαλάρωση και τη λύση των μυϊκών βραχύνσεων. Ενδείκνυται για πόνους στον αυχένα, στην πλάτη, τη μέση, πονοκεφάλους και διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Επίσης είναι αποτελεσματική στους μυϊκούς σπασμούς, στις τενοντίτιδες και στα διαστρέμματα.
 • Άσκηση και διατάσεις για αύξηση μυϊκού τόνου και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
 • Ηλεκτροθεραπεία: είναι η εφαρμογή φυσικών μεθόδων κατά την οποία η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς.
 • Φυσικά μέσα: διαθερμία, υπέρηχοι, laser, υπέρυθρες ακτινοβολίες κ.α.

Στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioargos προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης με τη χρήση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού.

Ο έμπειρος φυσικοθεραπευτής Παναγιώτης Βλάχος, αφού καταγράψει λεπτομερώς το ιατρικό σας ιστορικό και ολοκληρώσει την κλινική εξέταση, θα προβεί στη διαμόρφωση του θεραπευτικού σας πλάνου, με το οποίο θα επιτύχουμε ολοκληρωμένη θεραπεία στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.