Διεύθυνση
Βασιλίσσης Σοφίας 21, Άργος
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 9:00-21:00
Σαβ:10:00-13:00
σωστή στάση γραφείο

Tips για Σωστή Στάση στο Γραφείο

Η καθιστική εργασία για πολλές ώρες μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο σώμα. Η λανθασμένη θέση μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τη μέση, τα γόνατα και μούδιασμα στα χέρια και στα πόδια. Η διατήρηση καλής εργονομίας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή όλων αυτών.

Ρυθμίστε σωστά την καρέκλα
Η καρέκλα θα πρέπει να υποστηρίζει την πλάτη και να είναι αρκετά ψηλή ώστε η οθόνη του υπολογιστή να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα μάτια σας. Κάθιστε όσο πιο κοντά μπορείτε στο γραφείο, ώστε τα μπράτσα να είναι παράλληλα με τη σπονδυλική στήλη. Όταν οι πήχεις ακουμπούν στην επιφάνειά του γραφείου, οι αγκώνες θα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία. Τα πόδια πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος όταν κάθεστε. Αν η καρέκλα σας είναι ψηλή και δεν φτάνουν τα πόδια σας μέχρι κάτω, χρησιμοποιήστε ένα υποπόδιο. Τα γόνατα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος ή χαμηλότερα από τους γοφούς σας. Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή διάταξη των αρθρώσεων. Επίσης, αφήστε ένα μικρό κενό ανάμεσα στο πίσω μέρος των γονάτων και την άκρη του καθίσματός σας. Βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος της μέσης σας στηρίζεται πλήρως από την πλάτη της καρέκλας. Αν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε κάποιο μαξιλάρι.

Απόσταση από το πληκτρολόγιο
Καθίστε κοντά στο πληκτρολόγιό. Τοποθετήστε το έτσι ώστε να είναι ακριβώς μπροστά από το σώμα σας. Ρυθμίστε το ύψος του πληκτρολογίου, ώστε οι ώμοι σας είναι χαλαροί, οι αγκώνες σας σε ελαφρώς ανοικτή θέση, και οι καρποί και τα χέρια σας είναι σε ίσια θέση.

Τα μαξιλαράκια ανάπαυσης καρπών μπορούν να βοηθήσουν τους καρπούς σας να διατηρήσουν μια ουδέτερη θέση. Τα μαξιλαράκια πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάπαυση των χεριών μετά και όχι κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης.

Ρυθμίστε σωστά την οθόνη
Κεντράρετε την οθόνη ακριβώς μπροστά σας, πάνω από το πληκτρολόγιό. Τοποθετήστε το πάνω μέρος της οθόνης περίπου 2-3 εκ πάνω από το ύψος των ματιών σας. Εάν φοράτε διπλοεστιακά γυαλιά, χαμηλώστε την οθόνη σε ένα άνετο επίπεδο ανάγνωσης. Καθίστε σε απόσταση από την οθόνη τουλάχιστον τόση, όσο το μήκος του βραχίονά σας και προσαρμόσετε την απόσταση έτσι ώστε να βλέπετε καλά. Τοποθετήστε την οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται η αντανάκλαση ή το θάμπωμα από λάμπες φωτισμού. Ρυθμίστε κουρτίνες ή περσίδες, ώστε να έχετε τη σωστή σκίαση.

Διαλείμματα
Κάνετε μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας για να χαλαρώσετε μέρος της έντασης των μυών σας. Δοκιμάστε το περπάτημα γύρω από το γραφείο για μερικά λεπτά και κάνετε λίγες διατάσεις. Επιδιώξτε να απομακρύνεστε από τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα να σηκώνετε το βλέμμα και να κοιτάζετε μακριά από την οθόνη. Με αυτό τον τρόπο ξεκουράζετε τα μάτια σας.<